Stel je voor dat je een nieuwe wereld zou mogen bouwen. Maar waar zou jij beginnen? Tijdens First LEGO League 2019-2020 werden de deelnemers uitgedaagd om uitvindingen en innovaties te bedenken. Dit rondom het ontwerpen, bouwen en leven in hun stad of dorp. En dat alles binnen het thema was ‘City Shaper’!

First Lego League 2019-2020

First LEGO League 2019-2020Bij de First LEGO League draait het om teamwork, innovatie, robottechniek en uitdaging. Jongeren van 9 tot en met 14 jaar gaan met hun team de strijd aan. Dit doen ze met hun zelf ontworpen en geprogrammeerde LEGO-robots, binnen het thema van dat jaar. Naast de robot-wedstrijd denken alle team een slimme innovatie uit rond het thema City Shaper en presenteren zij dat aan een deskundige jury. De winnaar van de regiofinale gaat in ieder geval naar de Beneluxfinale. En wie weet, misschien ook wel naar de Wereldfinale!

Wereldwijd doen er uit 70 landen maar liefst 250.000 kinderen mee aan de First Lego League. In Nederland faciliteert Stichting Techniekpromotie de verschillende regio’s en organiseert de finale in de BeNeLux. Stichting Beleef je Beroep is regiopartner voor Flevoland en de regio Gooi & Vechtstreek en RobotOnderwijs is sponsor van Stichting Beleef je Beroep.

Seizoen 2020-2021

Het thema van seizoen 2020-2021 is RePLAYSM. We betreden de wereld van sport, spel en fitness – bewegen, samenwerken, concurreren en vieren.