Overal om ons heen zijn er mogelijkheden om te spelen. Dit jaar zal de RePLAYSM uitdaging verschillende ruimtes veranderen in speelmogelijkheden. Van open velden tot lege parkeerplaatsen, niets is te gek. En dat allemaal met behulp van de creativiteit van jonge talenten. Welke activiteitengaan ze daar creëren? Hoe zorgen ze ervoor dat onze spellen en activiteiten leuk en toegankelijk zijn voor alle betrokkenen? 

First Lego League 2020-2021

Bij de First LEGO League draait het altijd om teamwork, innovatie, robottechniek en uitdaging. De jongeren van 9 tot en met 14 jaar gaan met hun team de strijd aan. Dit doen ze met hun zelf ontworpen en geprogrammeerde LEGO-robots, binnen het thema van het jaar. Naast de robot-wedstrijd bedenken alle teams een slimme innovatie rond het thema en presenteren zij deze aan een deskundige jury. De winnaar van deze regiofinale gaat in ieder geval naar de Benelux finale. En wie weet, misschien daarna wel naar de Wereldfinale!

Wereldwijd doen er uit 70 landen maar liefst 250.000 kinderen mee aan de First Lego League. In Nederland faciliteert Stichting Techniekpromotie de verschillende regio’s en organiseert vervolgens de finale in de Benelux. Stichting Beleef je Beroep is regiopartner voor Flevoland en de regio Gooi & Vechtstreek.

Regiofinales 2020-2021

Om de organisatie van alle (regio-)finales niet te laten lijden onder de coronamaatregelen, worden deze circa 2 maanden later gehouden:

De regiofinale van Gooi & Vechtstreek: zaterdag 6 februari 2021 (Vitusmavo Naarden)
De regiofinale van Flevoland: zaterdag 13 februari 2021 (Stad College Almere)

Info en aanmelden

Meld jezelf vanaf mei 2020 aan via de website van Beleef je Beroep, daar vind je ook meer informatie over de wedstrijd en het thema van dit jaar.

First LEGO League 2019-2020