Over Robots in de Klas

Robots gaan een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven, zowel op werk, op school en thuis. Om hier goed mee om te gaan is het van belang dat kinderen van jongs af aan in aanraking komen met technologie, zodat ze hier vertrouwd mee raken en de (on)mogelijkheden leren kennen. Met de interactieve onderwijsrobot van Robots in de Klas leren kinderen hoe je met een robot (samen)werkt door hen zelf de robot te laten programmeren.

 

Over Beleef je Beroep

Op jonge leeftijd wordt al verwacht dat jongeren zich oriënteren op hun toekomstig beroep. Alleen met een juist beeld van beroepen kunnen zij die keuze maken. Stichting Beleef je Beroep werkt lokaal samen met onderwijs, bedrijfsleven, gemeente en provincie om belevenissen te organiseren rondom beroepenoriëntatie.

Over FIRST LEGO® League

Teamwork, innovatie, robottechniek en uitdaging! Daar draait het om bij de First LEGO League.  Jongeren (9 t/m 14 jaar) gaan met hun team de strijd aan met hun zelf ontworpen en geprogrammeerde LEGO-robots. Welke robot voert de missies het beste uit? Naast de robot-wedstrijd denken alle team een slimme innovatie uit rond een thema en presenteren dat aan een deskundige jury. De winnaar van de regiofinale gaat naar de Beneluxfinale…  en misschien wel naar de Wereldfinale!

 

Over De Rekenwinkel

De Rekenwinkel BV is specialist in de verkoop en advisering van en over rekenmachines. Naast rekenmachines richten zij zich op het adviseren, lesgeven en aanbieden van producten die techniek en wetenschap op school (en thuis) bevorderen. Denk aan robotica, 3D printers en scanners en bouwspeelgoed.

 

Over WisMon

WisMon is een onderwijsinstituut voor vraagstukken op het gebied van bèta, wetenschap en techniek. Ze verzorgen zelf onderwijs en helpen als kennispartner andere instellingen met de invulling van hun onderwijs.

Naast deficiëntiecursussen om bètavakken te behalen, bijles en aangepast bèta-onderwijs voor anderstaligen, verzorgen ze advies en implementatietrajecten, nascholing voor docenten en gastlessen voor leerlingen. Daarnaast ontwikkelen ze onderwijs voor onderwijsinstellingen, diverse uitgevers en andere samenwerkingspartners.

Samen maken ze bèta, wetenschap en techniek leuk en toegankelijk voor iedereen.  

 

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience