Hogeschool en Universiteit

Wanneer leerlingen een studie volgen aan een hogeschool of universiteit, hebben zij een gerichte keuze gemaakt. Ook wanneer zij geen technische opleiding volgen zijn onze gastlessen een interessante aanvulling. We bieden allerlei onderwerpen aan om leerlingen en onderwijzers bewust te maken van de ontwikkelingen binnen de technologie. En niet onbelangrijk we gaan vervolgens in op wat de gevolgen zijn voor hun eigen leven.

Aanbod hogeschool en universiteit

Ons aanbod voor HBO en universitaire studies bestaat uit gastlessen over verschillende onderwerpen. Deze zijn breed inzetbaar bij een groot aantal verschillende, niet technische, opleidingen. We hebben bijvoorbeeld gefilosofeerd over vriendschap met robots aan de universiteit. Daarnaast hebben we ook leerlingen van een HBO opleiding voorbereid op een arbeidsmarkt waarin ze concurreren met technologie. Of wat dacht je van een les over communicatie in de 21e eeuw? We hebben er zelfs een artikel over geschreven.

De gastcolleges worden met name aangevraagd door een opleiding met een niet technologisch aandachtsgebied, maar waarbij wel grote impact wordt verwacht van technologie op de inhoud van het werk in de toekomst.

 

Gastles aanvragen

Hogeschool en universiteit

Gewoon ook leuk om een keer te proberen is natuurlijk ons Grote Robot Kennisspel! Sommige worden er slimmer van, anderen weten alle antwoorden al.