Een robot in de klas

Bedankt! De best passende oplossing voor jou is weer een stapje dichterbij. Hoewel, een robot in de klas is best een grote beslissing.

Robots gaan een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven, zowel op werk, op school als thuis. Om hier goed mee om te gaan is het van belang dat kinderen van jongs af aan in aanraking komen met technologie. Dit zodat ze vertrouwd raken met de (on-)mogelijkheden hiervan.

Het wordt steeds betaalbaarder om een robot of anders soortige technologie in de klas te hebben. Een robot om mee te leren, om over te leren of om van te leren. Het zijn drie verschillende doelstellingen. Leren met behulp van technologie is bijvoorbeeld zeer geschikt voor leerlingen met een leerachterstand. Leren over over technologie kan middels het bouwen en programmeren van Lego©, maar ook door begrip te krijgen van de impact van technologie op ons eigen leven. Technologie om van te leren zien we veelal in de vorm van een combinatie software en hardware. Het resultaat valt of staat uiteraard met een goed idee en een werkbaar concept.

Is hier al over nagedacht en kan je ons aangeven wat je ongeveer zoekt?

Een robot in de klas