Kennismaken met de onderwijsrobot van robots in de klas

Robots gaan een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven, zowel op werk, op school als thuis. Om hier goed mee om te gaan is het van belang dat kinderen van jongs af aan in aanraking komen met technologie. Dit zodat ze vertrouwd raken met de (on)mogelijkheden hiervan. Wat ze bijvoorbeeld erg leuk vinden is kennismaken met de onderwijsrobot van robots in de klas.

De onderwijsrobot als hulp bij het lesgeven

Met de onderwijsrobot kan je als docent verschillende dingen doen. Zo kan je de robot voor de klas een interactieve presentatie laten geven, maar je kan ook een quiz spelen of de robot aan de kinderen een specifieke les laten geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van rekenen of hoofdsteden leren. Ook voor kinderen die met bepaalde onderwerpen een beetje meer moeite hebben dan de rest kan de onderwijsrobot een ondersteuning bieden.

Wanneer je de robot als hulp wilt gebruiken, is het de docent die de lessen maakt. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van een bestaande database van “lessen” waardoor je als leraar snel een start kunt maken.

Leren robots programmeren

Een andere invulling van het leerprogramma is leerlingen leren programmeren. De software bestaat uit bouwblokken waarmee bewegingen van de robot kunnen worden geprogrammeerd, teksten kunnen worden toegevoegd en opdrachten worden toegevoegd.

Voor wie

De Nao robot en de software zijn uitermate geschikt voor basisscholen.

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience