Naast NAO de menselijke robot zijn er nog veel meer robots die je als leraar of docent in de klas kunt gebruiken. Zo heb je rijdende robots zoals de mBot en Codey Rocky, maar ook mini-computers als de micro:bit. Voor scholen is het vaak lastig om te bepalen welke robot het beste bij hen past. Daarom bieden onze partners hulp voor scholen bij robotica-onderwijs. Zij helpen met allerlei vragen rondom robotica en programmeren. Zo willen zij bèta, wetenschap en techniek leuk en toegankelijk maken voor iedereen.

Hulp voor scholen bij robotica-onderwijs

Wat wil je als school bereiken met robotica-onderwijs? Waarom lukt dat nu nog niet? Na het vaststellen van de hulpvraag wordt er gekeken welke ondersteuning bij jullie school past. Zijn leraren en docenten heel enthousiast en willen ze graag met robots in de klas werken, maar weten ze niet hoe ze robots in een reguliere les kunnen inzetten? Liggen robots in de kast te verstoffen omdat niemand weet hoe ze werken? Zou het team graag zien hoe leerlingen op een robot in de klas reageren tijdens een gastles of willen ze graag lesmateriaal zodat ze zelf geen lessen hoeven te bedenken? Wat de vraag ook is, onze partners bedenken voor elke school een passende oplossing.

Nascholing

Op het gebied van robotica en programmeren bieden onze partners diverse trainingen aan. Zo kun je kiezen uit twee algemene trainingen op het gebied van digitale geletterdheid en ontwerpend leren. Tijdens de training ‘Robotica in de klas’ leer je over computational thinking en hoe je robotica in de klas kunt inzetten om de digitale vaardigheden van leerlingen te ontwikkelen. Wanneer je wilt weten hoe je leerlingen m.b.v. robotica kunt leren ontwerpen, is de training ‘Ontwerpen met robotica’ heel geschikt. Je leert hoe je een robot in de les kunt gebruiken om aan de 21e-eeuwse vaardigheden van leerlingen te werken tijdens inspirerende ontwerplessen.

Ook wanneer je met een specifieke robot op school werkt of wil werken, bieden onze partners nuttige trainingen. Specifiek voor NAO is er de tweedelige training ‘Onderwijsrobot NAO in de klas’ waarbij je leert hoe NAO en de online omgeving van Robots in de Klas werkt en hoe je NAO in je lessen kunt inzetten. Als je nog niet weet welke robot je voor je lessen wilt gebruiken, kun je kiezen voor de training ‘Eerste hulp bij een robot in de klas’. Je krijgt praktische tips en leert hoe je een robot van toegevoegde waarde kan laten zijn in je lessen.

Ook voor robotica-trainingen op maat kun je bij onze partners terecht.

Gastlessen

Onze partners verzorgen daarnaast diverse gastlessen om leerlingen kennis te laten maken met robotica en programmeren. Van de Robotproeftuin waar leerlingen verschillende robots kunnen programmeren, tot een lessenreeks waarin leerlingen dieper in de wereld van het programmeren duiken of hun eigen robot ontwerpen, met de gastlessen van onze partners wordt programmeren voor iedere leerling een feest.

Ook voor gastlessen geldt: onze partners kunnen bij elk thema een gastles of lessenreeks op maat ontwikkelen en verzorgen.

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience