De onderwijsrobot in jouw klas

Robots gaan een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven, zowel op werk, op school als thuis. Om hier goed mee om te gaan is het van belang dat kinderen van jongs af aan in aanraking komen met technologie. Dit zodat ze vertrouwd raken met de (on)mogelijkheden hiervan.

Naast NAO de menselijke robot zijn er nog veel meer robots die je als leraar of docent in de klas kunt gebruiken. Zo heb je rijdende robots zoals de mBot en Codey Rocky, maar ook mini-computers als de micro:bit of bijvoorbeeld en IPAL. Voor scholen is het vaak lastig om te bepalen welke robot het beste bij hen past. Daarom bieden onze partners hulp voor scholen bij robotica-onderwijs. Zij helpen met allerlei vragen rondom robotica en programmeren. Zo willen zij bèta, wetenschap en techniek leuk en toegankelijk maken voor iedereen.

Het wordt steeds betaalbaarder om een robot in de klas te hebben. Een robot om mee te leren, om over te leren en om van te leren. Het resultaat van een onderwijsrobot in jouw klas valt of staat uiteraard met een goed idee en een werkbaar concept.

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience