Boeken over robots en technologie

Boeken over robots en technologie lezen klinkt heel ingewikkeld en saai, maar dat hoeft het niet te zijn. Er zijn tal van leuke (kinder-)boeken die gaan over robots. Bijvoorbeeld de boeken over Botje van Janneke Schotveld, voor onze lezertjes van 5 tot 8 jaar. In deze reeks van boeken maakt Botje met zijn vrienden telkens nieuwe avonturen mee.

Ben je al wat ouder, ongeveer 9-11 jaar bijvoorbeeld, dan is ‘Cyberboy’ van Tanja de Jonge een fantastisch boek om te lezen. Het was in 2017 het campagneboek van Nederland Leest Junior en dat is natuurlijk niet voor niets. In dit spannende boek is de vriend van Kevin in twee jaar tijd opeens wel heel erg veranderd. Dit boek heeft niet alleen een spannende verhaallijn, maar is psychologisch ook heel interessant. Kevin komt namelijk in dit verhaal voor een aantal vragen rondom vriendschap te staan.

Ook voor de volwassen lezer onder ons zijn er mooie boeken over robots en technologie om te lezen. De klassieker ‘I, Robot’ van Isaac Asimov mag uiteraard niet in ons lijstje ontbreken. Dit boek is in zowel het Nederlands als het Engels beschikbaar. En dan mag natuurlijk het boek ‘Brave New World’ van Aldous Huxley ook niet ontbreken.

We vullen onze boek suggesties met regelmaat aan. Maar heb jij nou een heel mooi, spannend, gaaf, bijzonder of informatief boek over robots en/of technologie gelezen en vind je eigenlijk dat wij dit boek ook moeten lezen? Laat het ons weten via het contactformulier, wij lezen zelf ook altijd graag!

 

Jullie missen nog een boek!

 

Geen zin om een boek te lezen? Speel dan een woordraadseltje of ‘Het grote robot kennisspel’.

 

Woordraadseltjes Het grote robot kennisspel